Patelnia do pizzy z pokrywką.
Niewielka patelnia pozwoli przygotować pizzę o średnicy 14 cm na grillu. Wykonana z żeliwa, doskonale przewodzi ciepło, gwarantując uzyskanie chrupiącego wypieku.
Wskazówki dotyczące użytkowania:
- przed pierwszym użyciem namocz patelnię na 5 minut w gorącej wodzie z łagodnym detergentem, a następne umyj i dokładnie osusz; następnie posmaruj wnętrze patelni olejem i postaw na rozgrzanym grillu, aż olej zacznie dymić; zdejmij patelnię z grilla, pozwól jej wystygnąć i wytrzyj olej – patelnia jest gotowa do użytku;
- po każdym użyciu należy patelnię umyć, wytrzeć do sucha i natrzeć olejem spożywczym
- pizzę należy ułożyć na wstępnie rozgrzanym naczyniu, aby uniknąć przywierania
- nie należy wlewać zimnej wody na rozgrzany spód naczynia
- podczas pieczenia pizzy płomienie nie powinny wychodzić poza naczynie, ponieważ może to spowodować jego przegrzanie
- nie należy kroić bezpośrednio na patelni ani przechowywać w niej jedzenia
- naczynie nie jest przystosowane do używania w kuchence mikrofalowej, należy je używać wyłącznie na grillu