Nóż kucharza o dużym ostrzu ma uniwersalne zastosowanie w kuchni. Doskonale sprawdzi się przy obróbce i porcjowaniu mięsa i ryb, posłuży również do krojenia i szatkowania warzyw, owoców czy ziół, zgniatania ząbków czosnku, a także przekładania pokrojonych składników z deski do miski lub garnka.
Ostrze noża wykonane zostało z niemieckiej stali nierdzewnej, która charakteryzuje się długotrwałym zachowywaniem ostrości i wysoką odpornością na korozję. Wyeksponowany trzpień osadzony w rączce z jasnego drewna nadają narzędziu subtelną elegancję.
Rękojeść wykonana z drewna pakka – drewna wzmocnionego żywicą – jest wytrzymała i ergonomicznie ukształtowana. Pozwoli na długotrwałą pracę w kuchni bez nadmiernego męczenia nadgarstka. Stalowa nasada ułatwia mycie ostrza zapobiegając zsuwaniu się składników na rączkę.
numer katalogowy | Ballarini 18581-201-0 |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 20 cm |
materiał | stal nierdzewna drewno pakka |
gwarancja | 2 lata |