Termometr pozwoli kontrolować nie tylko temperaturę wewnątrz przyrządzanego mięsa, ale także panującą w piekarniku.
Skala z ikonami zwierząt wskazuje optymalny stopień wypieczenia pięciu rodzajów mięsa: drobiu, wieprzowiny, jagnięciny, cielęciny i wołowiny.
Termometr ma przesuwany wskaźnik pożądanej temperatury – ustawiając go na początku pieczenia, łatwo później sprawdzić, czy została osiągnięta. Klips pozwala zamocować urządzenie na ruszcie piekarnika.
numer katalogowy | ADE BBQ 1801 |
---|
wymiary | |
---|---|
średnica | 7,5 cm |
długość | 12,5 cm |
dane techniczne | |
zakres temperatury | |
mięso | 55°C – 90°C |
piekarnik | 50°C – 300°C |
dokładność | |
mięso | do 1°C |
piekarnik | do 10°C |
materiał | stal nierdzewna szkło |