Termometr ułatwi przygotowanie idealnie wypieczonych mięs. Posiada domyślnie zaprogramowane pięć poziomów wypieczenia siedmiu rodzajów mięsa: wołowiny, jagnięciny, cielęciny, wieprzowiny, kurczaka, indyka i mięsa mielonego. Wystarczy wbić sondę w stek czy burgera i wybrać odpowiedni program, a urządzenie poinformuje sygnałem głosowym, że mięso jest gotowe.
Do termometru dołączony jest odbiornik radiowy, który wyświetla temperaturę przygotowywanego mięsa i również informuje o osiągnięciu pożądanego wypieczenia. Odbiornik można przypiąć do paska i mieć go przy sobie biorąc udział w przyjęciu bez potrzeby ciągłego pilnowania grilla.
numer katalogowy | ADE BBQ 1408 |
---|
wymiary | 10,5 × 8 × 4,5 cm |
---|---|
odbiornik | 7,5 × 4,5 × 2 cm |
długość przewodu | 1 m |
długość sondy | 16 cm |
dane techniczne | |
zakres temperatury | 50°C-300°C |
zasięg | 60 m |
zasilanie (dołączono) | |
termometr | 2 x AA |
odbiornik | 2 x AAA |
materiał | tworzywo sztuczne stal nierdzewna |