Duży nóż do porcjowania.
Nóż o długiej, nieco zwężanej klindze doskonale nadaje się do filetowania, dzielenia mięsa na porcje, zdejmowania skóry z ryb, luzowania drobiu.
Charakterystyka:
- klinga – wykonana ze stali damasceńskiej – 63 warstwy stali nierdzewnej pokrywają twardy stalowy rdzeń z domieszką kobaltu; efektowne fale zdobiące klingę są podkreślone przez czarną powłokę tlenkową powstałą w wyniku oksydowania stali – proces ten zwiększa odporność narzędzia na korozję
- rękojeść – w kształcie litery D pewnie i wygodnie leży w dłoni; wykonana z kasztanowego drewna o głębokim brązowym odcieniu została dodatkowo pokryta lakierem chroniącym przed wilgocią i uszkodzeniami; pierścień z żywicy mocno spaja całość, dzięki czemu klinga się nie wysuwa
Produkt nie jest przystosowany do mycia w zmywarce.