Brytfanny do pieczenia i gotowania na parze.
System ecompact pozwala na pieczenie i gotowanie na parze jednocześnie – na umieszczonym w brytfannie wkładzie można gotować lub podgrzewać delikatniejsze produkty i potrawy, w tym samym czasie piekąc w brytfannie np. mięso. Wkład można dodatkowo podzielić specjalnymi separatorami, co pozwala na gotowanie np. kilku rodzajów warzyw równocześnie. Szklana pokrywa idealnie przylega do brytfanny, a termometr umożliwia stałe kontrolowanie temperatury pieczenia i gotowania.
Brytfanna wykonana jest z innowacyjnego materiału – Silarganu, który jest odporną na wysokie temperatury ceramiką. Tworzy antybakteryjną, niezawierającą niklu powłokę, która nie wpływa na smak potraw i jest bezpieczna dla alergików. Materiał jest trwały i odporny na zarysowania, a także łatwy do utrzymania w czystości.
System ecompact to gotowanie zdrowsze i smaczniejsze – przyrządzone w ten sposób potrawy są bardziej aromatyczne, zachowują więcej witamin i składników mineralnych – a także oszczędność energii.
Brytfanny można stosować w każdym rodzaju piekarnika i na wszystkich typach kuchenek – także indukcyjnych.
W skład każdego zestawu wchodzą:
- brytfanna
- pokrywa
- wysoki wkład
- 2 separatory
- termometr