Tradycyjny przelewowy sposób parzenia kawy w nowej efektownej oprawie!
W kafeterii Pebo cały proces parzenia odbywa się na Twoich oczach.
Zaparzacz składa się z dzbanka na kawę – z wygodnym uszkiem i dzióbkiem do nalewania, szklanego lejka (górny dzbanek) i umieszczonego pomiędzy nimi plastikowego filtra.
Sposób użycia:
- dolny dzbanek napełniamy wodą
- mieloną kawę wrzucamy do górnego dzbanka
- kafeterię ustawiamy na blacie kuchenki (ceramicznej lub gazowej)
- gotująca się woda paruje i przedostaje się do górnego dzbanka
- w górnym dzbanku gromadzi się świeżo parzona kawa
- gdy w dolnym dzbanku zostanie ok. 2 cm wody, należy zdjąć kafeterię z palnika
- kawa z górnego dzbanka spłynie do dolnego, pozostawiając fusy na górze
- teraz należy już tylko zdjąć górny dzbanek z fusami i delektować się świeżym czystym naparem z dolnego dzbanka