Ręcznie kuty wielofunkcyjny nóż Santoku.
Miyabi to japońskie noże inspirowane tradycyjnymi samurajskimi mieczami – nie tylko idealnie ostrymi, lecz także zachwycającymi wyglądem. Wytwarzane w Japonii odznaczają się doskonałą jakością i precyzją wykonania, a także wyjątkowym designem – doceniają je zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i amatorzy gotowania na całym świecie.
Kolekcja 5000MCD 67 obejmuje ekskluzywne narzędzia kuchenne wykonane ze 132 warstw stali damasceńskiej oraz trwałego drewna jesionowego. Noże o ostrzu skalpela, idealnym wyważeniu i ergonomii zadowolą nawet najbardziej wymagających szefów kuchni, a ich imponujący wygląd czyni je małymi dziełami sztuki użytkowej.
Charakterystyka:
- rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide pokrywają 132 warstwy stali damasceńskiej
- ostrze hartowane w procesie ICE-hardening, który polega na utwardzaniu w temperaturze -196°C, co gwarantuje niebywałą twardość
- rękojeść z drewna jesionowego w odcieniu głębokiego brązu, o przekroju w kształcie litery D, dobrze leży w dłoni, zapewniając komfort użytkowania
Nóż objęty jest gwarancją wieczystej ostrości Zwilling. Oznacza to, że przez cały okres trwania gwarancji może być raz w roku wysyłany na bezpłatne profesjonalne ostrzenie.