Po oblaniu wodą naczynie przez kilka godzin utrzymuje zimno, aby podane na nim sałatki, owoce i desery zachowały swoją świeżość. Znakomite rozwiązanie do podawania kawałków tortu lodowego – roztapianie będzie znacznie wolniejsze. Minimalistyczny, czarno-biały design wspaniale wpasuje się do jadalni w nowoczesnym stylu.
Aby aktywować naturalny proces chłodzący, naczynie należy oblewać zimną wodą przez około 60 sekund. Po szybkim wyschnięciu talerz będzie utrzymywał chłód do czterech godzin.
Ceramikę chłodzącą stworzył Brytyjczyk Simon Stevens, który za swój projekt otrzymał w 2014 roku nagrodę Good Design Award przyznawaną przez muzeum architektury i designu w Chicago.
Stevens współpracuje ze zlokalizowaną w Helsinkach firmą Magisso, której dewiza brzmi „każda przeszkoda to okazja” – ich misją jest rozwiązywanie problemów codziennego życia stosując do tego atrakcyjną stylistykę.
Talerz jest przystosowany do mycia w zmywarce.
numer katalogowy | Magisso 70654 |
---|
wymiary | |
---|---|
średnica | 20 cm |
materiał | ceramika |