menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Küchenprofi - garnek do szparagów - średnica: 16 cm; pojemność: 4,0 l

Küchenprofi - garnek do szparagów

średnica: 16 cm; pojemność: 4,0 l

259,90 zł

szybka wysyłka
WMF - Mini - garnek do makaronu - średnica: 18 cm; pojemność: 3,0 l
chwilowo niedostępne

WMF - Mini - garnek do makaronu

średnica: 18 cm; pojemność: 3,0 l

352,00 zł

pokaż szczegóły
Zwilling - TWIN Specials - garnek do szparagów lub makaronu - pojemność: 4,5 l

Zwilling - TWIN Specials - garnek do szparagów lub makaronu

pojemność: 4,5 l

389,00 zł

Alessi - Edo - garnek do szparagów - średnica: 17,5 cm; pojemność: 4,0 l

Alessi - Edo - garnek do szparagów

średnica: 17,5 cm; pojemność: 4,0 l

550,00 zł

Aby nacieszyć się szparagami mamy tylko 2 miesiące, gdyż sezon na nie trwa w maju i czerwcu. Są to warzywa bogate w szereg witamin, między innymi: K, C, B1 i B2 i kwas foliowy, w dodatku bardzo dietetyczne i lekkostrawne. Cztery szparagi (ok. 100 g) mają tylko 22 kalorie! Białą odmianę należy obowiązkowo obrać, zieloną – w zależności od grubości skórki. Gotuje się je jak makaron, al dente, związane w pęczek, w lekko osolonej wodzie, oczywiście ustawione pionowo tak, by ich główki wystawały ponad powierzchnię wody. Przyda się do tego odpowiedni garnek do gotowania szparagów z wygodnym wkładem-sitkiem do odcedzania. Stalowe i bardzo pojemne garnki tego typu dostępne w naszym sklepie na pewno posłużą przez wiele szparagowych sezonów.


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc