Raclette to prosty sposób na przygotowanie małej smakowitej uczty – roztopiony ser z pieczonymi dodatkami, przygotowywany na stole i podawany wprost na talerze będzie atrakcją każdego przyjęcia.
Raclette wyposażone jest w aż 8 patelni do topienia sera, nad nimi znajduje się rozgrzewający się kamień, na którym można piec kawałki mięsa, ryb, warzywa, szaszłyki, pieczywo i inne dodatki.
Urządzenie doskonale nadaje się także do przyrządzania małych zapiekanek, a także gorących deserów.
Przed pierwszym użyciem kamień należy lekko natłuścić olejem, włożyć go do zimnego piekarnika, rozgrzać piekarnik do ok. 220°C i pozostawić tam kamień na ok. 40 minut. Następnie wyjąć go i pozostawić do ostygnięcia – po tym procesie będzie gotowy do użycia.
numer katalogowy | Küchenprofi 1782001000 |
---|
dane techniczne | |
---|---|
zasilanie | 220-240 V/50 Hz |
moc | 1200 W |
wymiary | 53,5 × 20 × 11,5 cm |
143,90 – 237,00 zł