Nóż ułatwi prace z mięsem – odkrawanie od kości, porcjowanie, odkrajanie niechcianych kawałków. Spiczasty czubek i stosunkowo krótkie ostrze pozwolą użyć noża do precyzyjnych zadań.
Klinga wykonana jest ze stali chirurgicznej 50CrMoV15 o wysokiej zawartości węgla oraz wanadu. Stal cechuje twardość i wytrzymałość, a także znaczna odporność na ścieranie dzięki zastosowaniu przemiany martenzytycznej – nowoczesnego sposobu tworzenia roztworu węgla w żelazie. Dzięki temu nóż długo pozostanie ostry i zachowa wysoką jakość.
Ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego jest tak wyważona, aby nóż wygodnie leżał w dłoni i nie męczył nadgarstka podczas dłuższych prac.
Nóż jest przystosowany do mycia w zmywarce.
numer katalogowy | Küchenprofi 2410032816 |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 16 cm |
materiał | stal chirurgiczna 50CrMoV15 |