Raclette to prosty sposób na przygotowanie małej smakowitej uczty – roztopiony ser z pieczonymi dodatkami, przygotowywany na stole i podawany wprost na talerze będzie atrakcją każdego przyjęcia.
Raclette wyposażone jest w dwie nieduże patelnie do topienia sera, nad nimi znajduje się rozgrzewający się kamień, na którym można piec kawałki mięsa, ryb, warzywa, szaszłyki, pieczywo i inne dodatki.
Urządzenie doskonale nadaje się także do przyrządzania małych zapiekanek czy gorących deserów.
Przed pierwszym użyciem kamień należy lekko natłuścić olejem, włożyć go do zimnego piekarnika, rozgrzać piekarnik do ok. 220°C i pozostawić tam kamień na ok. 40 minut. Następnie wyjąć go i pozostawić do ostygnięcia – po tym procesie będzie gotowy do użycia.
numer katalogowy | Küchenprofi 1780001400 |
---|
dane techniczne | |
---|---|
zasilanie | 220 V/50 Hz |
moc | 350-400 W |
wymiary | 29,5 × 10,5 × 10,5 cm |