Japoński nóż do wszelkich prac kuchennych, takich jak szatkowanie, siekanie i krojenie warzyw, owoców i mięs. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych składników do naczynia.
Noże Kasumi Titanium to światowej klasy noże japońskie, które cechuje ostrość i ergonomia. Niezwykle twarde ostrze ze stali molibdenowo-wanadowej pokryte jest powłoką tytanową, która gwarantuje odporność na korozję, kwasy i zarysowania. Tytan jest bezzapachowy, może być stosowany przez alergików i nie generuje jonów metali, chroniąc żywność przed metalicznym posmakiem.
Ostrzona dwustronnie klinga cechuje się twardością na poziomie 57-58 HRC. Rękojeść z polipropylenu wygodnie leży w dłoni, jest lekka i odporna na temperaturę nawet 90°C.
numer katalogowy | Kasumi 22020-B |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 20 cm |
materiał | stal molibdenowo-wanadowa tytan polipropylen |