menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Cilio - Modena - kafeteria stalowa - na 6 filiżanek

Cilio - Modena - kafeteria stalowa

na 6 filiżanek

526,51 zł

szybka wysyłka
Cilio - Aladino - kafeteria stalowo-porcelanowa - na 4 filiżanki

Cilio - Aladino - kafeteria stalowo-porcelanowa

na 4 filiżanki

520,72 zł

szybka wysyłka
Cilio - Drip-Master - kafeteria elektryczna - na 10 filiżanek

Cilio - Drip-Master - kafeteria elektryczna

na 10 filiżanek

755,08 zł

szybka wysyłka
Cilio - Nicole - kafeteria stalowo-porcelanowa - na 4 filiżanki

Cilio - Nicole - kafeteria stalowo-porcelanowa

na 4 filiżanki

569,90 zł

Philippi - László - kafeteria tłokowa - pojemność: 1,0 l

Philippi - László - kafeteria tłokowa

pojemność: 1,0 l

749,00 zł

Stelton - Cylinda Line - kafeteria tłokowa - pojemność: 1,0 l

Stelton - Cylinda Line - kafeteria tłokowa

pojemność: 1,0 l

888,00 zł

Stelton - Collar - kafeteria - pojemność: 0,25 l

Stelton - Collar - kafeteria

pojemność: 0,25 l

512,00 zł

Alessi - zaparzacz do espresso

Alessi - zaparzacz do espresso

667,00 – 859,00 zł

2 pojemności do wyboru
0,07 l
0,3 l
pokaż szczegóły
Alessi - kafeteria tłokowa

Alessi - kafeteria tłokowa

792,00 – 888,00 zł

2 pojemności do wyboru
0,24 l
0,72 l
pokaż szczegóły
Alessi - Barkoffee - kafeteria tłokowa - pojemność: 0,72 l

Alessi - Barkoffee - kafeteria tłokowa

pojemność: 0,72 l

552,00 zł

Alessi - Moka - kafeteria aluminiowa - pojemność: 0,45 l; na kuchenki indukcyjne

Alessi - Moka - kafeteria aluminiowa

pojemność: 0,45 l; na kuchenki indukcyjne

571,00 zł

Alessi - Pulcina - kafeteria aluminiowa - pojemność: 0,3 l; na kuchenki indukcyjne

Alessi - Pulcina - kafeteria aluminiowa

pojemność: 0,3 l; na kuchenki indukcyjne

600,00 zł

Nie potrzeba drogiego ekspresu, aby rozkoszować się pyszną kawą we własnym domu – potrzeba tylko odpowiedniej kafeterii: tłokowej lub przelewowej. Posiadając tę pierwszą wystarczy wsypać do dzbanka odmierzoną ilość kawy, zalać ją gorącą wodą i przykryć przykrywką, zatrzymując tłok w górnej pozycji. Gdy kawa się zaparzy, należy opuścić powoli tłok na dno dzbanka. Przez drobną siateczkę tłoka przepływa zaparzona kawa, natomiast fusy zostają zepchnięte na dno dzbanka. Kafeterie przelewowe (lub inaczej zwane ciśnieniowymi) działają tak, że pod wpływem gotowania para wodna przechodzi przez zbiorniczek z kawą i skrapla się w dzbanku w postaci aromatycznego espresso.


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc