menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Alessi - Pina - zaparzacz do espresso
Alessi - Pina - zaparzacz do espresso

Kawa będzie gotowa, jak tylko kafeteria zacznie wydawać charakterystyczny odgłos bulgotania. Wówczas należy zdjąć całą kafeterię ze źródła ciepła, dla bezpieczeństwa nieco ochłodzić zaparzacz i już – można serwować świeżo zaparzone espresso. Najlepiej nalewać je po trochu do kilku filiżanek – espresso z różnych wysokości dzbanka może mieć różną intensywność.

czytaj dalej

0,00 zł
wybierz pojemność produktu
spośród dostępnych poniżej

Elegancka kafeteria przelewowa do przygotowania espresso.

Wystarczy kilka kroków:
  • odkręć górny zbiornik kafeterii
  • napełnij dolny zbiornik wodą, aż do poziomu zaworu bezpieczeństwa
  • włóż sitko i wypełnij je kawą
  • zamocuj górną część kafeterii i postaw całość na (niedużym – np. mały palnik) źródle ciepła

Kawa będzie gotowa, jak tylko kafeteria zacznie wydawać charakterystyczny odgłos bulgotania. Wówczas należy zdjąć całą kafeterię ze źródła ciepła, dla bezpieczeństwa nieco ochłodzić zaparzacz i już – można serwować świeżo zaparzone espresso. Najlepiej nalewać je po trochu do kilku filiżanek – espresso z różnych wysokości dzbanka może mieć różną intensywność.

Przed pierwszym użyciem zaleca się „próbne” zaparzenie kawy, którą należy potem wylać – zaparzacz powinien przyjąć aromat kawy.

materiałaluminium
bakelit

inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc